DELTA-THENE

Paragraphs

Spouwmuurafdichting, een fundamentele bijdrage aan de bescherming van je gebouw
De afdichting van je spouwmuur en funderingsvoet heeft als taak je gebouw te beschermen tegen vocht en dit kan op verschillende manieren: aan de buitenzijde, horizontaal of verticaal. De methode hangt grotendeels af van de toepassing/ondergrond die beschermd dient te worden.

DELTA®-THENE als L-vormig vochtbarrière
DELTA®-THENE is een combinatie van een kruislaminaat zelfklevende HDPE-folie en een kleef-en afdichtingslaag uit bitumencaoutchouc. Ze is geschikt voor het afdichten van spouwmuren volgens EN 14967. DELTA®-THENE biedt bijzondere voordelen, vooral bij spouwmuren: de verlijming over het volledige oppervlak voorkomt dat de folie wegglijdt. Zowel de aansluiting op de binnenmuur als het afdichten van de vloerplaat is snel en eenvoudig uit te voeren. De folie hoeft geen uithardingstijd. Ze is onmiddellijk water- en regendicht. 

Binnen-en buitenhoeken kunnen op een eenvoudige wijze gerealiseerd worden. Overlappingen in de hoeken kennen een zeer goede hechting (bitumencaoutchouc de HDPE-folie). DELTA®-THENE is zeer flexibel en elastisch om hoeken netjes af te werken. De aanharding kan direct uitgevoerd worden. Eveneens kan men direct na het plaatsen verder gaan met de metselwerken.

Kelder beschermen tegen vocht dat afdwaalt in de spouwmuur 
Kelders dienen beschermd te worden voor vocht dat mogelijk tussen de keldermuur en dek infiltreert. 

Met DELTA®-THENE, als spouwmuurafdichting, kan je op een betrouwbare wijze je kelder beschermen tegen waterinfiltratie. De koude zelfklevende bitumencaoutchouc folie laat zich bijzonder gemakkelijk plaatsen zonder warmtebron.

Binnenmuren beschermen tegen vocht
Binnenmuren dienen beschermd te worden voor opstijgend vocht.

Met DELTA®-THENE, als spouwmuurafdichting, kan je op een betrouwbare wijze je opgaande binnenmuren beschermen tegen optrekkend vocht van buitenaf. De koude zelfklevende bitumencaoutchouc folie laat zich bijzonder gemakkelijk plaatsen zonder warmtebron.

Bekijk onderstaand instructiefilmpje: