eco

Ecologische bestrating

TERRASDAGEN t.e.m. 15 april 2024!

Geen plassen op het terras en minder kans op wateroverlast. Bij Van den Braembussche bundelen we esthetiek en functionaliteit in een breed gamma van waterdoorlatende oplossingen zodat overvloedig water vlot de bodem indringt. Kies voor een opvulling met split of gras en geef jouw buitenruimte zo heel het jaar door een groen accent.

Zowel de waterpasserende als de waterdoorlatende klinkers loodsen het overtollige regenwater naar de bodem. De waterpasserende klinkers met hun strakke lijnen of vrolijke hoekige vormen leiden het water naar de ondergrond via de brede voegen.

De waterdoorlatende klinker is poreus. De klinker doet het dus zonder brede voegen, maar met een open betonstructuur die toelaat dat het water door de klinker trekt. Beide soorten zijn comfortabel met de fiets en te voet.

Contacteer onze tegelexperten

Bezoek onze showrooms

Terrasdagen

Terrasdagen bij Van den Braembussche!

Download de folder hier!

 TERRASDAGEN 2024 - Professioneel - B2B

Plan je bezoek aan ons toonpark.

Maak hieronder een afspraak in ons toonpark in Eeklo, Brugge, Gent of Oostrozebeke.* Zo garanderen wij dat onze experten zich tijdens je bezoek volledig kunnen focussen op jouw project en je kunnen begeleiden in je keuze voor tegels, terras, gevelstenen of dakpannen.

(* Toonpark Lier is niet op afspraak en toonpark Eeklo is 24/7 vrij toegankelijk.)

Ook zonder afspraak ben je van harte welkom tijdens onze openingsuren.

Maak een afspraak

passaqua

Passaqua

De Passaqua waterpasserende kleiklinkers zijn duurzaam, kleurvast, comfortabel en gemakkelijk te onderhouden.

Langs de kanten zijn de Passaqua kleiklinkers voorzien van ‘slimme afstandhouders’. Dit zijn ribben die een voeg van 6 mm mogelijk maken. De kleiklinkers zelf laten geen water door, maar laten het passeren via die brede voegen.

Op deze manier bekomt u 10% voegaandeel van de totale verharde oppervlakte. Dit is de minimumvereiste voor een waterdoorlatende oprit.

Vraag hier je offerte

Draino

Draino

Maak kennis met Draino. Deze waterpasserende betonklinker heeft drainageopeningen voor een bredere voeg en een snellere afwatering. Zo kan regenwater maximaal infiltreren in de bodem. Kiezen voor Draino is kiezen voor minder verharding en meer groen.

Vraag hier je offerte

eccogravel

Ecco Gravel grindmatten

ECCOgravel zijn sterke, vorstbestendige grindstabilisatiematten uit HDPE, waarmee u een functionele en stabiele grindverharding bekomt die bovendien perfect waterdoorlatend is.

De grindmatten zijn heel eenvoudig te plaatsen en hebben reeds een worteldoek bevestigd.

De grindplaten meten 160 x 120 cm en bestaan in 3 kleuren (wit, zwart en grijs) en 2 hoogtes (3 en 4 cm).

Vraag hier je offerte

Download hier de catalogus van Ecco

Download de catalogus
waterdoorlatend

Waterdoorlatende klinkers

Waterdoorlatende klinkers zijn bestratingsmaterialen die zorgen voor een betere afwatering van regenwater. Ze dragen bij aan het verminderen van wateroverlast en het voorkomen van overstromingen. Bovendien kunnen waterdoorlatende klinkers de kwaliteit van het grondwater verbeteren en de levensduur van de bestrating verlengen. Deze klinkers worden vaak gebruikt voor opritten, parkeerplaatsen en wandelpaden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen, zodat er voor elke toepassing een geschikte variant is. Het gebruik van waterdoorlatende klinkers draagt bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere leefomgeving.

Vraag hier je offerte

gravel

Siergrind

Siergrind is een decoratief materiaal dat vaak wordt gebruikt voor het aanleggen van tuinpaden, opritten en terrassen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor het gemakkelijk is om het aan te passen aan de stijl van je tuin of buitenruimte. Siergrind heeft ook praktische voordelen, zoals het voorkomen van onkruidgroei en het verbeteren van de drainage. Het is onderhoudsarm en duurzaam, waardoor het een populaire keuze is voor veel tuiniers. Overweeg siergrind als je op zoek bent naar een mooie en functionele toevoeging aan je buitenruimte.

Vraag hier je offerte

Hydro

Hydro Store+

Bij de het kiezen van de juiste klinker voor je oprit en tuinpaden staan gebruikscomfort en degelijkheid centraal. Maar ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol.
Hydro Store+ is de eerste waterdoorlatende bestrating die een antwoord biedt op al deze eisen en zo een weg baant voor tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden van waterdoorlatende bestrating.

Door zijn hybride samenstelling, met een gesloten deklaag, een smalle voeg en een poreus onderbeton, zorgt Hydro Store+ voor uitstekende infiltratie én hoog gebruikscomfort. Het resultaat? Dat mag dankzij de verschillende formaten, kleuren en afwerkingen gezien worden.

Vraag hier je offerte

hydro

Ecologische verharding | Hydro Brick

Meer groen, minder verharding: dat is Hydro Brick. Deze klinker met een knap design laat regenwater infiltreren in de bodem. Zo vermijd je verdroging en heb je minder last van water op je oprit of terras.

Vraag hier je offerte

eco solutions

Eco Solutions

De Eco Solutions waterpasserende tegels laten met hun brede voegen het water in de ondergrond infilteren. 

Vul de voegen met gras of klaver voor een groen effect of met grind voor optimale waterdoorlatendheid.

Vraag hier je offerte

grasdal

Beton grasdallen

De klassieke grasbetontegel met open structuur. Ideaal voor inritten en parkeerplaatsen, ook bij een zwaardere verkeersbelasting. Plaats ze op een waterdoorlatende fundering en vul op met steenslag, kiezel of grind voor een optimale infiltratie en buffering van hemelwater. Voor een groen effect werk je hem af met een mooie laag natuurlijk gras.

Vraag hier je offerte

hydro

Waterpasserende klinkers

Waterpasserende klinkers zijn een soort bestratingsmateriaal dat water doorlaat in plaats van het te laten afvoeren via een afvoersysteem. Dit type bestrating helpt bij het voorkomen van wateroverlast en kan ook bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het grondwater. Bovendien zorgen waterpasserende klinkers voor een natuurlijke afkoeling van de omgeving in warme periodes en verminderen ze de kans op gladheid in de winter.

Vraag hier je offerte

Terrasdagen

Terrasdagen bij Van den Braembussche!

Download de folder hier!

 TERRASDAGEN 2024 - Professioneel - B2B

Breng een bezoek aan
één van onze showrooms & toonparken.

Niet
gevonden
wat je zocht?

Heb je vragen of wens je in contact te komen?
Onze experten helpen
je heel graag verder.

Stel jouw vraag

Jouw contactpersonen in de showroom

Christel

Christel
showroom Eeklo
 

Annelies

Annelies
showroom Eeklo

Griet

Griet
showroom Brugge

sofie

Sofie
showroom Brugge

Lucas

Lucas
showroom Gent

 

Stéphanie

Stéphanie
showroom Gent

 

Ruth

Ruth
showroom Oostrozebeke

Annick

Annick
showroom Oostrozebeke

Ben

Ben
showroom Lier

 

kenny

Kenny
showroom Lier

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat het ons weten en wij nemen snel contact met jou op.

Maak uw keuze
18