INSPIRATIEGIDS DECORATIEF BETON
voor tuinaannemers en tuinarchitecten

INSPIRATIEGIDS Decoratief Beton
Alexander Van den Braembussche

Decoratief beton: waar vakmanschap en creativiteit samenkomen.

De decoratieve betonsoorten van Van den Braembussche vormen een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Met zorgvuldig samengestelde mengsels bieden we een scala aan texturen, kleuren en vormen die ruimte laten voor onbegrensde creativiteit in uw projecten.

Elke decoratieve betonsoort wordt met passie en precisie ontwikkeld door ons team van betontechnologen. Zij gaan graag met u in overleg om uw specifieke noden te kennen en aangepaste mengsels te ontwerpen.

Alle betonsoorten voor decoratieve toepassingen

Uitgewassen beton

Uitwasbeton / Uitgewassen beton

Welkom in de wereld van uitgewassen beton, waar functionaliteit en esthetiek naadloos samenkomen. Uitgewassen beton is een veelzijdig bouwmateriaal dat zijn unieke karakter ontleent aan het proces van uitspoelen na het aanbrengen. Dit resulteert in een prachtige, natuurlijke uitstraling met subtiele variaties in kleur en textuur.

Het is perfect voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De subtiel blootgestelde aggregaten creëren een visueel boeiend oppervlak dat zowel modern als tijdloos is.

Voor trottoirs, opritten, terrassen of tuinpaden is uitwasbeton niet alleen een functionele keuze, maar ook een prachtige toevoeging aan elk project. Laat u betoveren door de schoonheid van uitgewassen beton en geef uw ruimte een tijdloze allure die de tand des tijds zal doorstaan.

Meer over uitwasbeton of uitgewassen beton

Gekleurd beton

Gekleurd beton - COLOR+

Door toevoeging van kleurpigment kan beton elke gewenste kleur krijgen en zo een esthetische meerwaarde bieden aan een project. Zwart, geel, rood, bruin, blauw, groen … Alle kleuren, tinten en schakeringen zijn mogelijk.

Hierdoor kunt u betonoppervlakken creëren die perfect passen bij uw ontwerp- of architectonische visie. Het toevoegen van kleur aan beton kan het uiterlijk van een gebouw, terras, vloer of andere betonconstructies drastisch verbeteren.

Meer over COLOR+

WIT BETON TERRAS

Wit beton - WHITE+

WHITE+ is ons stortklaar wit-cementbeton dat een witte kleur aan uw betonproject geeft. Het kan gecombineerd worden met andere betonsoorten, zoals uitgewassen beton of VIEW+, om diverse esthetische effecten te bereiken. 

Wit beton heeft een elegante en moderne uitstraling. Het heldere, witte oppervlak geeft een frisse en schone uitstraling en kan een gevoel van licht en ruimte geven. 

Door het gebruik van witte cement is het betonkleur in de massa hetzelfde als aan het zichtbare oppervlak. Dit betekent dat de kleur niet vervaagt of afslijt zoals bij oppervlaktebehandelingen.

view+

Zichtbeton - VIEW+

View+ is een innovatieve betonsamenstelling ontwikkeld door Van den Braembussche, gericht op het creëren van esthetisch aantrekkelijke en constructief sterke betonelementen. Deze betonsoort bevat een gebalanceerde en specifieke korrelopbouw en een extra aandeel aan fijn materiaal, waardoor dit mengsel optimaal verdichtbaar is en resulteert in een glad oppervlak.

Laat je begeleiden door onze experts in de wereld van decoratief beton voor je terras, je tuinpad of je parking. De fascinerende wereld van decoratief beton: waar vakmanschap en creativiteit samenkomen voor verbluffende resultaten. Decoratief beton, ook wel bekend als sierbeton, biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het verfraaien van zowel binnen- als buitenruimtes.

Of je gepolijst beton, betonkleuring, betonprint, betonreliëf, betoncoating, betonplaten, betonoppervlak, betonafwerking, betonpatroon, betonstructuur, betonvloer, betonmuur of andere decoratieve betonsoorten zoekt, decoratief beton biedt onbegrensde mogelijkheden om jouw visie tot leven te brengen.

Laat je inspireren door de veelzijdigheid van decoratief beton. Met zijn duurzaamheid, schoonheid en eindeloze mogelijkheden, is decoratief beton een onmisbaar element in het hedendaagse ontwerplandschap. Zeker bij tuinarchitectuur!

Jouw contactpersonen voor beton & stabilisé

Jorn Koop

Jorn 
accountmanager betoncentrale Eeklo | Brugge | Aalter

Pieter-Jan Vanremoortere

Pieter-Jan
verantwoordelijke betoncentrale Lier

Stephanie Vandewalle

Stephanie
accountmanager stabilisécentrale Gent
 

Bezoek één
van onze betoncentrales.

Niet
gevonden
wat je zocht?

Heb je vragen of wens je in contact te komen?
Onze experten helpen
je heel graag verder.

Stel jouw vraag

Welkom bij Van den Braembussche

Hoe kunnen wij jou helpen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat het ons weten en wij nemen snel contact met jou op.

Maak uw keuze

Wat is decoratief beton?

 • Decoratief beton, ook wel sierbeton genoemd, is beton dat wordt gebruikt voor het verfraaien van zowel binnen- als buitenruimtes. Het wordt gekenmerkt door zijn esthetische aantrekkingskracht en diverse afwerkingsmogelijkheden, zoals gepolijst beton, gekleurd beton (COLOR+), uitgewassen beton, zichtbeton (VIEW+), wit beton (WHITE+), en meer.

 

Wat zijn de voordelen van decoratief beton ten opzichte van traditionele materialen?

 • Decoratief beton biedt tal van voordelen, waaronder duurzaamheid, veelzijdigheid, esthetische variatie, en lange levensduur. Het kan worden aangepast aan verschillende ontwerpbehoeften en biedt een moderne uitstraling die traditionele materialen overstijgt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Welke soorten decoratief beton zijn beschikbaar?

 • Bij Van den Braembussche kan je gekleurd beton (COLOR+), wit beton of witcementbeton (WHITE+), zichtbeton (VIEW+) en uitwasbeton of uitgewassen beton vinden. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen.

 

Wat zijn de toepassingen van decoratief beton?

 • Decoratief beton kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder vloeren, wanden, terrassen, opritten en nog veel meer.

 

Is decoratief beton geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen?

 • Ja, decoratief beton is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het kan worden aangepast aan verschillende klimatologische omstandigheden en is bestand tegen zware belastingen en weersinvloeden. 

 

Wat zijn de kosten van decoratief beton in vergelijking met andere materialen?

 • De kosten van decoratief beton kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het gekozen type beton, de complexiteit van het ontwerp, de omvang van het project, en de lokale marktomstandigheden. Over het algemeen kan decoratief beton competitief geprijsd zijn in vergelijking met andere hoogwaardige afwerkingsmaterialen. De prijs voor het plaatsen van uitwasbeton wordt bijvoorbeeld bepaald door de aannemer die de uitwasbeton plaatst. Neem zeker contact met ons op voor meer info hieromtrent.

 

Kan decoratief beton worden aangepast aan mijn specifieke ontwerpbehoeften?

 • Ja, decoratief beton kan worden aangepast aan individuele ontwerpbehoeften, zoals kleur, patroon, textuur, en afwerking. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan projecten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Is decoratief beton geschikt voor zowel residentiële als commerciële projecten?

 • Jazeker! Decoratief beton is geschikt voor zowel residentiële als commerciële projecten. Het wordt vaak gebruikt voor terrassen, vloeren, wanden, opritten en tuinpaden van woningen, kantoren, winkels, restaurants, openbare ruimtes, etc. omwille van zijn esthetische troeven.
Uitgewassen beton - Middelkerke

De eigenzinnige en modieuze charme van uitwasbeton

Toepassingen: Infrastructuurwerken, terrassen, opritten en tuinpaden.

Uitgewassen beton, of beton lavé, is een unieke betonsoort die schoonheid en duurzaamheid verenigt door het gebruik van een specifieke mix van siergrind of steenslag. Na het gieten van het beton, brengt een gespecialiseerde aannemer een bindingsvertrager aan en verwijdert hij de bovenste mortellaag zorgvuldig, waardoor een zichtbaar, reliëfrijk grindpatroon ontstaat dat elk project een authentieke uitstraling verleent.

Troeven van uitwasbeton:

 • ongelimiteerde mogelijkheden van siergrind
 • de optie om het te combineren met onze WHITE+ voor een stralend accent
 • heel lange levensduur
 • antislipeigenschappen
 • ideale keuze voor elke architecturale stijl (zowel residentieel als commercieel)
18