Lier

REALISATIE | Betonlevering in het Begijnhof in Lier

referenties

Van den Braembussche Lier speelde een belangrijke rol in het restauratieproject van het prachtige Begijnhof in Lier, een iconische locatie die prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als trotse leverancier van hoogwaardig beton hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan dit ambitieuze project, dat gericht is op het behoud en de renovatie van deze historische woningen over een periode van tien jaar.

Het Begijnhof in Lier, doordrenkt van geschiedenis en cultuur, is een parel die de tand des tijds heeft doorstaan. Met een diep respect voor het verleden en een visie op de toekomst heeft de stad Lier zich ten doel gesteld om deze betoverende plek te herstellen en te behouden voor toekomstige generaties. Als partner in dit nobele streven hebben wij ons ingezet om hoogwaardig beton te leveren dat voldoet aan de strenge eisen van zowel duurzaamheid als esthetiek.

Onze betrokkenheid bij dit project gaat verder dan alleen de levering van materiaal; het is een erkenning van onze toewijding aan het behoud van cultureel erfgoed en onze passie voor vakmanschap. We zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan de restauratie van het Begijnhof, wetende dat ons werk zal bijdragen aan het behoud van deze historische schat voor de komende generaties.

Daarnaast werden we geconfronteerd met een logistieke uitdaging van aanzienlijke omvang. Het Begijnhof is niet toegankelijk voor vrachtwagens, waardoor we innovatieve oplossingen moesten vinden. Met een pomp met giek van 36 meter en maar liefst 110 meter aan leidingen, wat samen goed was voor 140 meter aan darm, hebben we deze uitdaging met succes overwonnen. Dit staaltje van technische finesse en organisatorische vaardigheden heeft ons in staat gesteld om efficiënt en effectief te werken binnen de beperkingen van de locatie.

Dit project is een uitstekend voorbeeld van wat mogelijk is wanneer publieke en private partners samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. We zijn dankbaar om deel uit te maken van dit bijzondere initiatief en kijken ernaar uit om samen met alle betrokkenen de voortgang van dit restauratieproces te blijven volgen.

Blijf op de hoogte van onze nieuwsrubriek voor verdere updates over ons werk en onze betrokkenheid bij inspirerende projecten zoals deze. Samen bouwen we aan een toekomst waarin ons erfgoed wordt gekoesterd en bewaard voor de generaties die komen.

15