soorten welfsels

Soorten welfsels of gewelven

Er zijn drie soorten welfsels: betonnen welfsels, balken en vulpotten, en breedplaatvloeren. Betonnen welfsels zijn het populairst, omdat ze een snelle afwerking met een gunstige prijs combineren. Balken en vulstenen scoren dan weer goed bij renovatieprojecten. En breedplaatvloeren hebben uitstekende akoestische prestaties.

kraanwagen

Jouw gewelven, onze zorg.

Jij bezorgt ons het definitieve plan van de architect en wij staan in voor het bestellen van de gewelven bij de fabrikanten en de volledige administratieve afhandeling hiervan. Zo heb jij als aannemer slechts één contactpersoon voor al je vragen m.b.t. gewelven en de levering ervan.

CAMION

Plaatsing door experten

Onze ervaren chauffeurs leveren én plaatsen de gewelven op de werf. Onze goed uitgeruste vrachtwagens maken het mogelijk om in uiterst complexe situaties de gewelven/draagvloeren tot op de millimeter juist te leggen. 

Precisiewerk, flexibiliteit en ervaring: dit zijn de troeven van onze chauffeurs.

Eeklo  Brugge  Gent  Oostrozebeke  Lier

Betonnen welfsels zijn het populairst in de woningbouw door hun gunstige prijs en snelle afwerking. Ze bestaan in twee varianten: enerzijds de gewapende en anderzijds de voorgespannen elementen. Voorgespannen welfsels zijn duurder, maar kunnen meer lasten aan en zijn in grotere lengtes verkrijgbaar. Daarnaast heb je keuze uit een ruwe en gladde onderzijde: dit speelt een rol voor de latere afwerking. Er zijn ook welfsels met een geïsoleerde onderkant.

Balken en potten zijn een interessant alternatief voor geprefabriceerde betonnen vloerelementen bij renovaties. Ze zijn lichter en makkelijk manipuleerbaar.

  • Balken zijn zelfdragend, maar door het aanbrengen van stortklaar beton voorzie je een druklaag. Ze hebben in principe dus enkel een functie als verloren bekisting.
  • Potten zijn er in verschillende materialen zoals beton, gebakken aarde, etc.
  • Breedplaatvloeren zijn vanwege hun uitstekende akoestische isolatie populair in appartementen en nieuwbouwwoningen. Ze bieden heel wat inbouwmogelijkheden voor bijvoorbeeld spots.

    Predallen zijn groter en lichter dan betonnen welfsels. De voorgefabriceerde predallen van vijf à zes centimer dik worden op de draagstructuur geplaatst. Ze vormen een soort bekisting die nog volgestort moet worden met beton. Omdat de inbouwdelen tijdens de productie in de fabriek aangebracht worden, moet je ter plaatse geen uitsparingen meer boren voor nutsleidingen of lichtspots.

    Vraag advies aan onze experten

Bezoek één
van onze handels in bouwmaterialen.

Niet
gevonden
wat je zocht?

Heb je vragen of wens je in contact te komen?
Onze experten helpen
je heel graag verder.

Stel jouw vraag

Jouw contactpersonen voor bouwmaterialen

Lenno

Lenno
Accountmanager bouwmaterialen Eeklo

Stephanie

Stephanie 
Accountmanager bouwmaterialen Gent

jeff

Jef
Accountmanager bouwmaterialen Lier

Arne

Arne 
Accountmanager bouwmaterialen Oostrozebeke

Annelies

Annelies
Commercieel medewerker bouwmaterialen Eeklo
 

Kenny

Kenny
Verantwoordelijke bouwmaterialen Lier

Hoe kunnen wij jou helpen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat het ons weten en wij nemen snel contact met jou op.

Maak uw keuze
18